Sunday, September 30, 2007

Arme Wouter


Ach die Wouter. Dit moet niet de mooiste tijd van zijn leven zijn. Zijn moment van triomf, het presenteren van ´de meest linkse begroting na Den Uijl´ was maar van korte duur. Hij heeft vooral last van zijn eigen fractie, die toch ooit berucht was om haar ver gaande disciplinering.

Eerst verprutste Tichelaar het door tijdens de Algemene Beschouwingen koopkrachtverbetering voor de middeninkomens te beloven maar dat niet waar te maken, vervolgens gaat de PvdA-fractie onder grote druk van Balkenende overstag over het EU-Grondwet-referendum, en lekt een poging tot dealtje uit: referendum tegen ontslagrecht. Waarmee dat dealtje natuurlijk ook weer van de baan is, de PvdA weer gezichtsverlies lijdt en de linkerflank weer voluit open ligt voor GroenLinks en SP. Het ´Tichelaartje´ is inmiddels spreekwoordelijk.

En tot overmaat van ramp: de patsers van de Telegraaf, de RAI, de leasemaatschappijen, de vervoerders, de BOVAG, de transportbedrijven, hebben het nu op hem gemunt en die vuile Camiel glibbert er weer tussenuit!
Lijderschap, inderdaad (met dank aan Dick Pels).