Wednesday, May 23, 2007

slapende honden

Die Cisca Dresselhuijs, dat moet een heel gehaaide interviewer zijn. Want Jacques Tichelaar is niet de eerste die in de problemen komt door een interview in de Opzij- eerder was dat ook het geval met Alexander Pechtold. Tichelaar, fractieleider van de PvdA meldt dat hij bang is dat het PvdA-congres Wouter wel eens weg zou kunnen sturen. Over slapende honden wakker maken gesproken.
Wie in ieder geval wakker is geworden, is Jacques Monasch, ooit de campagnestrateeg van de PvdA. Hij zei dinsdag te gaan werken aan een nieuwe beweging binnen de PvdA die de koers van de partij moet gaan beïnvloeden. ,,Riep eerst de PvdA-leiding haar criticasters op om verder te zwijgen en op de daden van het kabinet te wachten, nu moet de PvdA-achterban het doen met een dolkstoot vanuit de fractie en een minister die oproept om de gloeilampen te verbieden. Zelden werd het gebrek aan visie en politieke regie zo geëtaleerd als aan het einde van de eerste honderd dagen van het kabinet met een breed PvdA smaldeel.''
Maar hier heeft Tichelaar geluk. Monasch was campagnestrateeg van de PvdA en is bekend van het boek 'De strijd om de macht", waar hij iedereen de schuld gaf van de verkiezingsnederlaag behalve zichzelf. Ik denk dat Monasch zich zo onmogelijk heeft gemaakt binnen de PvdA dat niemand zich met hem wil associeren. Bij de PvdA zal het nog even rustig blijven.