Thursday, August 10, 2006

Aanslag? Aanslag!

Okee, even samenvatten. Want veel nieuws gaat over de lange rijen op vliegvelden maar dat lijkt me nou niet het meest essentiële. Vandaag zijn 24 mensen gearresteerd in Groot-Brittanië op verdenking van het plannen van een aanslag; gerucht gaat dat men nog op zoek is naar vijf mensen. De bedoeling schijnt te zijn geweest om een groot aantal vliegtuigen (er is sprake van tien vliegtuigen) neer te halen boven de Atlantische oceaan, op weg van Londen naar steden als New York, Washington, Los Angeles, Chicago en Boston. Er werden vloeibare explosieven gebruikt die aan boord gesmokkeld zouden worden als drankjes, met behulp van ontstekers verborgen in electronische apparatuur.
Alle verdachten of vrijwel allen zijn Pakistaans. Volgens de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Micheal Chertoff was het plan vergevorderd. De Britten sluiten niet uit dat AlQaeda er achter zat maar ze achten het nog bepaald niet zeker.
Bush wel. Subtiel als altijd:"This nation is at war with Islamic fascists who will use any means to destroy those of us who love freedom, to hurt our nation.(...) It is a mistake to believe there is no threat to the United States of America. And that is why we have given our officials the tools they need to protect our people."