Friday, July 14, 2006

De nieuwe auto van femke halsema

Dat was wel heel snel. Nog geen anderhalve week geleden ontstond ophef over de auto die Femke Halsema zou rijden. Een roet- en dieselbrakende Mercedes stationwagen uit 1984 zou het zijn - maar wel met voldoende ruimte voor een tweeling-met-wandelwagen. De afdeling voorlichting van GroenLinks was er maar druk mee: het was geen diesel maar een benzine-auto en hij was niet van Femke maar van haar vriend.

Maar inmiddels heeft Femke een nieuwe auto. Dát is snel, en dat allemaal naar aanleiding van wat gemopper op GeenStijl? "Hmmmmm nee, dat zou wel erg snel zijn. De auto was al besteld", aldus de voorlichter. De verkiezingen komen er weer aan, Femke moet dus meer het land in en met de trein kom je zoals we allemaal weten tegenwoordig ook nergens meer.

De nieuwe auto is een uitermate zuinige Toyota Prius - een hybride nog wel. Een populaire auto in Hollywood: Harrison Ford heeft er een, evenals Brad Pitt, Cameron Diaz, Alicia Silverstone, Tom Hanks, Ewan McGregor en Jeff Goldblum. Meryl Streep heeft er twee. Leonardo DiCaprio zelfs vier.

Milieuvriendelijk en toch niet tuttig. Een prima auto dus voor Halsema die in haar partij het liefst alle geitenwol alsmede linnen tasjes zou willen verbieden.