Monday, March 20, 2006

Trivialitaardbeien


Vanaf het moment dat ik wakker werd tot een uurje geleden ben ik bezig geweest met het schrijven aan een essay dat we met het AmbtoNetwerk maken voor de programcommissie van Groenlinks. Voor het verkiezingsprogramma dus. Het gaat over globalisering, ontwikkelingssamenwerking, kenniseconomie en wat niet al.

Dus vandaag alleen maar trivialiteiten. Van dat het zo'n prachtig weer was toen ik kwart voor vijf ophield met werken. En dat ik toen lekker ben gaan rennen. Dat het park vol was met mensen die het ook mooi weer vonden. Dat één voetbalveldje bezet was met alleen maar voetballende meisjes. En dat de grote jongens voetbalden op het basketbalveld.

Eigenlijk is het Griftpark het lelijkste park van Utrecht. Het heeft alleen maar rechttoe-rechtaanpaden, veel te veel grote grasvelden en te weinig bomen en struiken. Bovendien moest zo nodig het wijkmilieukantoor erin gebouwd, een kinderboerderij en een restaurant. En een speeltuin en een schooltuin. Voor natuur blijft dan niet veel ruimte over. Héél erg in een hoekje ligt een stukje dat wild gelaten is. Ook dat kleine wilde stukje wordt intensief gebruikt. Golden Retrievers rennen vijvertje in slootje uit.

Het is nog te koud voor ijsjes. Maar vandaag wel een eerste aardbei.