Monday, December 05, 2005

We gaan naar afghanistan, we gaan naar afghanistan, we gaan...

Condi komt dan wel langs in Europa deze week, maar ze gaat niet vertellen wat die CIA-vliegtuigen nou stiekem aan het doen waren op europese vliegvelden. Ook al was dat wel beloofd. Dus we zullen nooit met zekerheid weten of er niet illegale gevangenen via ons grondgebied vervoerd worden, op weg naar heel erg illegale martelcentra. Of anders spionageapparatuur.
Landen die onderdak bieden aan geheime CIA gevangenissen met terrorismeverdachten, kunnen tijdelijk hun stemrecht in de EU verliezen, dreigde Eurocommissaris Frattini. Zou het echt? En landen die het zogenaamd niet wisten maar eigenlijk toch een beetje wel, die ook?

So much voor het dreigement voor de waarschuwing van minister Bot dat we anders onze missie in Afghanistan niet zouden voortzetten (operatie Enduring Freedom) cq uitbreiden (ISAF-missie Uruzgan). We gaan waarschijnlijk toch.
Het probleem is, Afghanen maken echt geen verschil tussen Amerikanen, die mensenrechten schenden en martelpraktijken toepassen, en landen die in dezelfde operatie meedoen maar zeggen dat ze daar niks van af weten. En het was daar al niet erg veilig.

Update: en ja, we gaan.