Sunday, November 21, 2004

Ha die Hans

Daar was Hans van Mierlo weer eens in Buitenhof. Het is altijd een genot om naar hem te luisteren. Hij behoort overigens tot de nu-even-nietters, en vond het indienen van de motie tegen artikel 147 niet verstandig. Dat wil zeggen: na de domme actie van Donner om dat wetsartikel weer uit de kast te halen en de nog dommere actie van Verdonk om te roepen dat we toch niet die lagere tolerantiedrempel van moslims moeten gaan belonen, zou Lousewies verstandig kunnen zijn en de stemming over haar motie moeten uitstellen. Bos en Marijnissen pleiten daar ook al voor. Maar een halszaak vond hij het niet want de motie was al afgezwakt.

Van Mierlo wees op de volgende onvoorzichtige media-actie. Verdonk en de Telegraaf, dat is een gevaarlijke combinatie, zei hij. Hij verwees hiernaar:

za 20 nov 2004, 17:54, Telegraaf.
Verdonk krijgt geen hand

Minister van Integratie Rita Verdonk en een imam, zaterdag op een conferentie vrijheid van meningsuiting in Nederland. Deze imam uit Tilburg wil Verdonk geen hand geven in verband met zijn geloofsovertuiging. Zijn orthodoxe geloof staat hem niet toe vrouwen een hand te geven. De minister was daarover verbaasd.

Minister Verdonk is Minister van Integratie. En niet Minister van Vreemdelingenpesten. Minister Verdonk zou dus beter moeten weten dan "verbaasd te zijn".