Thursday, June 04, 2009

Denk Groot Stem Groen


Ziezo: vroeg op, na gisteravond nog het lijsttrekkersdebat gekeken te hebben. Zo dadelijk even naar het stembureau, werken, en vanavond naar de uistlagavond. Fototoestelletje mee, voor op het blogje. Want ik reken op een mooie overwinningsspeech van Femke vanavond - en van Judith natuurlijk. En dan op tijd weer naar huis voor het laatste lijsttrekkersdebat.

Maar eerst ff groot denken GroenLinks stemmen. Waarom? Noujakijk (zo zei Paul Rosenmöller altijd), noujakijk, dat zeg ík niet, dat zeggen anderen:

* Omdat GroenLinks het meest rekening houdt met ontwikkelingslanden, zegt Fair Politics (Evert Vermeer Stichting, Oxfam Novib, Hivos, ICCO en Cordaid).
* Omdat GroenLinks het meest homovriendelijk is, zegt het COC.
* Omdat GroenLinks zich het meest inzet voor de democratisering van Europa, zegt het Montesquie Instituut.
* Omdat GroenLinks zich breed inzet voor de mensenrechten, zegt Amnesty International.
* Omdat GroenLinks het beste samenwerkt met andere Groene partijen in de Europese fractie, zegt VoteWatch.eu.
* Omdat GroenLinks het meest progressieve beleid en financiering voorstaat rondom seksualiteit en het krijgen van kinderen, zegt de Rutger Nisso groep, en riep Judith Sargentini uit tot meest sexy Europarlementariër.
* Omdat GroenLinks de beste partij is voor het vaderschap, zegt PapaMagazine, en de beste voor vrouwenrechten, zeggen de lezeressen van Opzij.
(Bedankt voor het rijtje, Toine!)