Thursday, November 15, 2007

Eigenste Volk allereerster Eerstest!

De ultrarechtse ITS-fractie in het Europees Parlement is woensdag ontbonden, nadat vijf afgevaardigden van de ultranationalistische Groot RoemeniĆ«-partij uit de fractie waren gestapt. Ze waren boos omdat hun Italiaanse fractiegenote Alessandra Mussolini had gezegd dat Roemenen een ‘onverbeterlijke’ hang naar criminaliteit hebben. Discriminatie en demonisering dus.

In het Europese Parlement kun je bepaalde rechten krijgen als je een fractie vormt. Je moet dan minstens 20 leden tellen. Maar dan krijg je ook meer aanspraak op spreektijd, je kunt amendementen in de plenaire vergaderingen en voor onderling overleg een beroep doen op de tolkdiensten. Bovendien krijg je bepaalde toelages, en kun je aanspraak maken op fondsen om bijeenkomsten buiten Brussel en Straatsburg te organiseren.

Helaas kunnen de ultrarechtsen hier dus geen aanspraak meer op maken, door het conflict. Oftewel, volgens Crachat (Sargasso): "Het wezen van de fascist is haat, en iets verenigen is iets voor slappe watjes. Eigen Volk Nog Eerster Dan Alle Andere Eigen Volk Eersters."