Monday, October 29, 2007

was ff weg.


Sorry. Eerst was ik ziek en toen was ik op vakantie. En de internetcafés in Syrië en Jordanie waren te dun gezaaid. Inmiddels ben ik weer thuis en de katten zijn enthousiast als vanouds:


(met dank aan Merel).

Het was geweldig om in een land te zijn dat deel uitmaakte van de as van het kwaad. Erg aardige mensen en het land was nog, zoals het in reisbrochures dan staat, authentiek. Als het wat minder authentiek wordt, bombardeert Israël het wel trouwens weer terug naar echt authentieke staat. We gingen onder meer naar Damascus, Aleppo, Palmyra, Bosra en Deir-es-Zor en we reden langs de Eufraat. Om de paar kilometer ligt er in Syrië een historische stapel stenen dus het was nogal kiezen wat te bezoeken en wat niet.

Vervolgens gingen we door naar Jordanië. Jordanië is al lang Vriend Van de VS dus er was overal McDonalds. We bezochten Amman, Jerash, Kerak, Madaba, Wadi Rum en natuurlijk Petra en Aqaba.

Door de antieke stad Jerash dwalen en naar de Artemis-tempel klimmen: geweldig! De soukh in Alleppo uitpluizen. Langs de Eufraat wandelen bij zonsondergang: fantastisch. De Bel-tempel in Palmyra bekijken: indrukwekkend. 's Ochtends heel vroeg door de kloof heen naar Petra lopen: prachtig. Een dagje snorkelen in Aqaba en honderduizend visjes zien: geweldige afsluiting. Toen gingen we naar huis en daar was het wat kouder en natter dan we inmiddels gewend waren. Er was hier heel wat gebeurd: Wolkers, Al Gore, Turkije en Irak, Uruzgan, Rita... Het is alweer om half zes donker. En met hardlopen ben ik weer terug bij de absolute beginners.