Saturday, November 11, 2006

Wouters tweefrontenstrijd.Wouter Bos probeert het eens op de Telegraaf-manier: CDA en VVD proberen mij KAPOT te maken. Maar of het handig is? De tactiek van het CDA blijft intussen: frappez toujours op de draaikonterij van Wouter. Zelfs al valt het reuze mee met die draaierij, het beeld blijft hangen. Bos verliest nu in snel tempo terrein.

Bos van zijn kant maakt de indruk wat tactieken uit te proberen. Hij probeerde het even met kiezen voor een VVD-PVDA-GroenLinks-kabinet , zag dat dat niet goed viel dus herriep het snel. Nu zet hij de aanval in op de SP. Daar zijn nog stemmen te halen.

Omdat hij ook wel weet dat je de SP niet frontaal moet aanvallen (iedereen vindt Marijnissen nu eenmaal een toffe peer), daagt hij de SP uit om te regeren...met een eventueel CDA-PVDA-SP kabinet. Dat Marijnissen over links wil, (en daartoe ook een 'onthoofd' CDA zonder Verhagen en Balkenende rekent), weet Bos heel goed. Ook deze strategie is wat mij betreft mislukt want hij geeft Marijnissen meer de gelegenheid zich te profileren als duidelijk politicus dan dat hij de positie van Wouter Bos zelf versterkt.