Wednesday, November 15, 2006

Voorproefje

De NRC geeft ons een voorproefje van wat ons te wachten staat als dat nieuwe CDA-VVD kabinet er komt. Op twee plaatsen in de krant (waaronder de column van Frits Abrahams op de achterpagina) beschreef men een debat tussen de nummers twee: Verhagen, Verdonk en Albayrak, op een bijeenkomst van MKB-ers. Met name de debattechniek van Verdonk en Verhagen werd beschreven. Verdonk die ettelijke keren alvast begon te joelen"Dat is geen antwoord op de vraag", als Albayrak nog met haar eerste zin bezig was was. Verhagen die te pas en te onpas interumpeerde, zeg maar gewoon niet uit liet praten. Zozeer dat de sympathie van het pbliek -en ook de verslaggevers- bij Albayrak kwam te liggen. "Hoe ver kan de politicus gaan voordat hij in de kuil van zijn eigen arrogantie valt?", vraagt Abrahams zich af. "Verhagen en Verdonk waren er in het Kurhaus af en toe gevaarlijk dicht bij."

En dan een kleine opmerking van André Rouvoet op wie ik zou stemmen als ik niet op Femke Halsema zou stemmen. ,,Verdonk zegt dat de PvdA de grenzen weer wil openzetten voor gelukszoekers. Dat is gewoon onwaar. De PvdA is juist verantwoordelijk voor de strengere asielwet, waarmee wij ook hebben ingestemd. Ik houd er niet van als politici bewust onwaarheden verspreiden. Dat is populisme."

Als dit een voorproefje wordt van een eventueel nieuw kabinet, dan hoeven we net als in de VS alleen maar te wachten tot het zichzelf onmogelijk heeft gemaakt. Maar in de tussentijd wel werken aan hoe het wel moet.