Monday, November 20, 2006

Vandaag... gaat het goed met GroenLinks maar nog niet met de Pvda

Van verkiezingscampagne zijn we al aardig richting formatie aan het schuiven. Vandaag gaan de drie linkse partijen op initiatief van Femke Halsema koffie drinken. Dat kon er nog net af bij Wouter. Hij heeft eindelijk geleerd van JeePee; altijd ál je opties open houden. ook die over links waarvan je eerst dacht dat je zo innig geliefde middenklasse er bang voor zou zijn.

Trouwens, JeePee roept nu eindelijk echt wat hij al die tijd al wilde: over rechts. Nadat hij natuurlijk eerst de VVD heeft leeggeplukt door zijn mond te houden want dat was de tactiek. Nouja, de VVD joeg ook zelf kiezers weg natuurlijk. Wie dan mee mag doen in het Balkenende-Verdonk-feestje, is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk wordt het Rouvoet.

Wouter maakt de SP natuurlijk niet echt het hof - hij gebruikt het idee van een kabinetsformatie om de SP als niet solide neer te zetten. Als Bos er ook nog even wat ouderwets sociale vakbondstaal tegenaan gooit, kan het hem misschien nog lukken.


Femke op campagne afgelopen donderdag.
Femke, intussen, doet het prima. Pardon, GroenLinks doet het prima. De partij onderscheidt zich van PvdA en SP niet alleen door het issue milieu, maar ook doordat ze vooruitstrevender is, de AOW/pensioenkwestie beter heeft aangepakt (wel rijken laten meebetalen maar dat moet ten goede komen aan mensen met alleen AOW) alsook de hypotheekrenteaftrek. En ik moet het haar nageven: allemaal hervormingen die Femke op tijd heeft ingezet: ze is er niet pas, á la Wouter Bos, op het laatste moment mee gekomen. Go Femke Go!