Monday, October 23, 2006

Verkeerde moment om te webloggen.

Jan pronk heeft zich bij de frontrunners op het gebied van webloggen geschaard door zich te laten PNG-en vanwege wat hij logde. Na een uiteenzetting over splitsingen en gelegenheidscoalities van diverse Sudanese verzetsbewegingen (splitsen en gelegenheidscoalities sluiten is een nationale hobby van Soedanezen), schreef hij over het leger:
First, the SAF has lost two major battles, last month in Umm Sidir and this week in Karakaya. The losses seem to have been very high. Reports speak about hundreds of casualties in each of the two battles with many wounded and many taken as prisoner. The morale in the Government army in North Darfur has gone down. Some generals have been sacked; soldiers have refused to fight.
Dat vindt het leger niet leuk en nu is hij dus ge-PNG-d. Ge-PNG-d? Persona Non Grata verklaard. Maar ik denk dat de toch al informeel en soms een beetje op het botte af communicerende Pronk nu zijn hand overspeeld heeft. Hij is door Kofi teruggeroepen naar New York. Dat is jammer. Juist nu is een stevige stem voor een UN-troepenmacht nodig in Sudan. Want in Darfur rijst het al tijden de pan uit met het geweld en de mensenrechtenschendingen.