Monday, October 23, 2006

Verdonk heeft wat last van eerwraak.


Kijk, Aboutaleb gaat toch door de bocht en biedt zijn excuses aan. Of eigenlijk zegt-ie dat hij zijn excuses al aangeboden heeft. Dat komt, het beeld dat Verdonk als slachtoffer doet het altijd prima in de peilingen. Vandaar dat Zalm al opmerkte dat 'de jacht op Verdonk weer geopend was'. Haar achterban heeft dat graag, hun heldin Verdonk die het opneemt tegen de zogenaamde overmacht van politiek correcte linksen dan wel het establishment.

En er is bijna niemand van wie Verdonk nog geen excuses heeft geeist: van Aboutaleb, van CU-kamerlid Huizinga-Heringa; van oud-VVD-politicus Dijkstal, van collega Zalm, van PvdA-bestuurslid Henk Oosterhuis, van Hirsi Ali natuurlijk, van Jan Pronk toen hij nog VON-voorzitter was, van krakers vanwege hun spandoeken over de Schipholbrand. Of op wie ze 'boos', 'woedend' dan wel 'woest' was: HP/De Tijd, op Taida Pasic, op de Franse minister Sarkozy, op haar eigen partijtop, op haar eigen ambtenaren; op GroenLinks kamerlid Naima Azough omdat die twee paspoorten had; op de gemeente Leeuwarden omdat die niet meededen aan naturalisatiedag; op de Gemeente Amsterdam omdat die het lawaaiprotest tegen haar aanwezigheid bij het slavernijmonument niet verhinderden; ... Je telt gewoon niet mee als Verdonk niet boos op je is geweest.

Ik bedoel maar, het is gewoon een way of life voor haar. Net zoals voor die Marokkaanse Rifgebergte-eerwraak-gozertjes aan wie ze zo'n hekel heeft.