Friday, October 27, 2006

De rekenmeesters

Och heden. Nu heeft de PvdA zo veel geprutst aan het AOW-plan, maar volgens het CPB is de partij nog steeds het slechtst op het gebied van vergrijzing. Wouter Bos heeft eigenlijk maar één idee gelanceerd de afgelopen vier jaar - maar hij had niet kunnen denken dat het zo slecht uit zou pakken. Dat komt omdat het VPB een beetje last heeft van tunnelvisie. Volgens het CPB kan de vergrijzing alleen worden opgevangen door een begrotingsoverschot en nergens anders door.
Andere verrassingen? Op lange termijn scoren VVD en D66 het best op economische groei. De PvdA blijkt, anders dan CDA en VVD de laatste tijd beweerden, niet onvriendelijker jegens de middeninkomens dan deze beide partijen. De hoge inkomens profiteren vanzelfsprekend het meest bij >VVD en CDA.
Door gebrek aan tijd door de voortijdige van van het kabinet heeft het CPB de gevolgen van investeringen in milieu en infrastructuur niet kunnen meenemen. Ook de effecten van investeringen in programma's voor onderwijs en kennis zijn niet meegenomen. Jammer want op beiden scoort GroenLinks het best.