Tuesday, July 04, 2006

Nederland werkt

Dat Jan Peter de val van zijn kabinet pas zag aankomen toen Brinkhorst en Pechtold al zo ongeveer gezamelijk achter het spreekgestoelte stonden, zegt weer eens veel over zijn leidersschap. Blijkbaar had hij totaal geen oog voor de gevoeligheden die bij zijn kleinste coalitiepartner bestonden.

Een paar weken terug, het was uitgebreid op tv, waren alle ministers een dagje het land in. Daarna gingen ze gezellig samen op Kasteel Groeneveld te Baarn slogans zitten bedenken om het kabinetsbeleid aan de man/vrouw te brengen. Eén minister stelde voor: ‘Het kabinetsbeleid werkt, nu doorpakken.’ Een ander: ‘Beloofd is gedaan.’ Een derde: ‘De gecreëerde kansen benutten.’ En een vierde: ‘Het fundament is gelegd.’ Ik ben heel benieuwd wie wat voorstelde. Die derde is vast van Brinkhorst geweest want die kan nooit iets in twee woorden zeggen.

Uit alle suggesties koos de premier er één: ‘Nederland werkt!’ Wat hadden we daar nog een lol mee kunnen hebben! 'Nederland werkt, het kabinet wankelt'. 'Nederland werkt, nu het Kabinet nog'.
Doodzonde, van dat kabinet.