Wednesday, July 05, 2006

Balkie tweeunhalf

Nog voor het weekend hebben VVD en CDA een paar wethouders-op-wachtgeld gevonden die best wel een zomerreces lang staatssecretaris van cultuur of minister van economische zaken willen zijn. Wat kan daar nou moeilijk aan zijn, tenslotte.

De oppositie doet intussen haar best om de mooie verkiezingsplannetjes van CDA en VVD (lastenverlichting voor bedrijven) en andere zaken (privatisering schiphol, liberalisatie huurbeleid, JSF) omstreden te verklaren, zodat het ramp- rompkabinet ze niet meer kan behandelen. De LPF heeft nog steeds weinig kaas gegeten van politiek, behalve dat ze weten: wat Links niet wil, willen wij wel! Die moeilijke woorden als privatisering en liberalisatie kennen ze niet, maar Van As heeft het al gezegd: LPF doet alleen mee als de tweede Maasvlakte er meteen komt, én "die weg door het Naardermeer!"

Wat doet de oppositie nog meer? Lijsttrekkersreferenda versimpelen of afgelasten. U heeft nog maar vijf dagen om uw curriculum op te tuigen voor lijsttrekker van de PvdA en het lijsttrekkersreferendum van GroenLinks is met de vervroegde verkiezingen helemaal van de baan. U gaat het gewoon weer doen met Wouter Bos, Femke Halsema. En Jan Marijnissen natuurlijk.