Wednesday, June 28, 2006

Realiteit en politieke realiteit.

Je hebt realiteit, en je hebt politieke realiteit.

Realiteit: dat Hirsi Ali zegt te hebben gelogen over haar naam, dat dit bekend was toen ze werd binnengehaald in de VVD-Tweede Kamer fractie en dat dat risico willens en wetens is genomen. De naam-kwestie was voor Verdonk reden was Ayaan stante pede eruit te zetten. Verdonk wilde een beetje daadkrachtig overkomen vanwege haar campagne voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Het leverde haar veel sympathie op van de kiezer.
Vervolgens moest ze van de Kamer dat besluit herzien, omdat de kamer boos was dat iemand die bedreigd werd om haar kritische opstellingen ten aanzien van de Islam, het Nederlandersschap werd ontzegd. Verdonk heeft Ayaan gedwongen om een verklaring te ondertekenen dat ze gelogen had toen ze zei dat ze gelogen had. Ayaan heeft dat gedaan om haar visum voor de VS te krijgen.

Politieke realiteit: Ayaan heeft gelogen dat ze heeft gelogen en dat was dom van haar. Het is haar eigen schuld dat ze zo in de problemen is gekomen en dat is heel stout van haar want nu heeft die arme tante Rita hemel en aarde moeten bewegen om toch haar paspoort terug te mogen geven. Het is maar goed dat tante Rita het somalische namenrecht beter kent dan Ayaan zelf. Oom Zalm heeft nooit niks geweten van dat Ayaan eigenlijk illegaal was dus het is niet zijn schuld dat Ayaan ook nog eens ten onrechte in de Kamer zat en dat de VVD al die stemmen ten onrechte in haar zak gestoken heeft.

Hm.. ik wil nooit meer politici horen klagen over "de kloof tussen burger en politiek".