Wednesday, March 22, 2006

opleidingskosten terugbetalen.

De Partij van de Arbeid wil dat hoogopgeleide vrouwen een deel van de kosten van hun opleiding terugbetalen, als ze na hun studie niet kiezen voor een baan. Dat zegt S. Dijksma, vicevoorzitter van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, in Forum, het periodiek van werkgeversvereniging VNO-NCW, dat donderdag verschijnt. ,,Een hoogopgeleide vrouw die ervoor kiest thuis te blijven en niet te werken: dat is kapitaalvernietiging'', zegt Dijksma, die zelf sinds tweeëneenhalf jaar moeder is. ,,Je geniet op kosten van de samenleving een dure opleiding, die kennis mag je niet straffeloos weggooien. Die vrouwen zouden een deel van de kosten van hun opleiding moeten terugbetalen.''

En vaders die willen gaan vaderen, gaan we die ook straffen? Zo krijg je natuurlijk hoogopgeleidde ouders helemaal niet meer zo ver dat ze nog kinderen willen. Wat dacht je van gewoon de kinderopvangvoorzieningen verbeteren, mevrouw Dijksma? En calamiteitenverlof en ouderschapsverlof makkelijker toegankelijk maken?

Misschien moet een hoogopgeleid iemand (M/V) die domme uitspraken doet voortaan ook maar een deel van de opleidingskosten terugbetalen.