Tuesday, February 07, 2006

Wakker Nederland.

Het College Bescherming Persoonsgegevens gaat de handelswijze onderzoeken van Minister Verdonk ten opzichte van de Kosovaarse eindexamenkandidate Taida Pasic. Verdonk haalde via haar woordvoerder afgelopen zondag in de Telegraaf hard uit naar Taida. Ze zat "klinkklare onzin te verkopen en IND-medewerkers zwart te maken". Na de afwijzingen voor een verblijfsvergunning is Taïda op een Frans toeristenvisum naar Nederland gekomen. Ze verbleef in Winterswijk terwijl ze in haarlem asiel had aangevraagd. De woordvoerder van Verdonk noemde dat fraude - maar het is gewoon legaal.

Pasic werd twee weken geleden in Winterswijk uit haar klas gehaald en naar het uitzetcentrum in Rotterdam gebracht. Afgelopen woensdag gelastte de rechtbank van Groningen haar invrijheidstelling. En afgelopen vrijdag heeft de Amsterdamse rechtbank in een kort geding geoordeeld dat de Kosovaarse voorlopig in Nederland mag blijven. De Amsterdamse rechter oordeelde dat de IND Taïda opnieuw moet horen, omdat ‘op een aantal door het meisje aangevoerde argumenten niet of onvoldoende is gereageerd’. Met andere woorden - de IND heeft haar werk niet goed gedaan.

Het lijkt erop dat Verdonk een nieuwe intimiderende straatvechterstechniek uitprobeert. Een asielzoeker die in de openbaarheid treedt kan voortaan rekenen op een'vuile oorlog' in de media. En en passant overschreeuwt ze ook nog even de fouten van de IND, haar eigen dienst.
Gedrag, een minister onwaardig.