Friday, November 05, 2004

De Stemming

De stemming onder 48.8% van de Amerikanen varieert van enigszins gloomy bij James Wolcott die voorspelt dat dit weekend nog een jezusbeeld op het gazon van het Witte Huis zal worden geplaatst; tot ronduit cynisch bij I Protest de Amerika bedankt dat ze Geloof hebben gesteld in deze leugenaar.
En vertwijfeld: "hoe hebben we het belang van die normenenwaarden kunnen onderschatten?" vraagt Ken Lane zich af: "The 'reality-based' folks are learning that Jesusland doesn't even care about jobs or the economy. In Jesusland, it's all the will of Jesus."
Swerveleft wijst erop dat de aandelen van de wapenindustrie alweer flink stijgen.
Strijdbaar: Eschaton bericht dat zijn lezers niet bereid zijn het hoofd in de schoot te leggen. Hij geeft mogelijkheden voor actie aan.
Daily Kos ziet een lichtpuntje. De opkomst onder jongeren was zeer hoog en zij stemden in grote meerderheid voor Kerry. The Future is Ours! En Michael Moore noemt nog 16 andere redenen om optimistisch te zijn - denk aan al die huwelijkscadeau's die we nu niet hoeven te kopen omdat in elf staten het homohuwelijk in de ban is gedaan...