Tuesday, November 30, 2004

Alexander


Colin Farell in 'Alexander': rokje!

De laatste tijd zijn films over de klassieke oudheid in (Troy!), dus onlangs lanceerde Warner de film "Alexander", onder regie van Oliver Stone. Welnu, critici zijn het er over eens: de film is een flop. Men wedijvert in beschrijvingen van het vreselijke accent van Angelina Jolie. Voor een historisch portret van Alexander hoef je er ook niet heen te gaan, schrijft Belmont Club. Hoofdrolspeler Colin Farell is een verschrikkelijke blunder, meent de Washington Times. En Roger L Simon: "a lousy movie is a lousy movie".

Het enige is, de film portretteert Alexander als beswel behoorlijk homo. "Alexander is one of the gayest movies I've ever sat through, and I saw Batman and Robin twice", schrijft A Perfectly Cromulent Blog.
Een groep Griekse advocaten klaagt nu Warner aan. De filmmaatschappij moet maar eens bewijzen dat Alexander homo was. En anders rectificeren. Helaas, de klassieke geschiedschrijvers Plutarchus, Curtius en Diodorus waren het er over eens dat Alexander mannen verkoos boven vrouwen. Dat zijn toch redelijk onbetwiste bronnen. Maar zoals altijd hebben de postmodernen weer de absolute dooddoener in deze discussie. "The concept of Gayness did not exist in de classical world", schrijft Dr. Jeanne Reames-Zimmerman.

Het laatste woord dan aan Bad Hair Blog: "Alexander's a dud".