Thursday, July 01, 2004

Boekje

We zijn met het AmbtoNetwerk bezig een boekje te schrijven. Een klein jaar geleden hebben we namelijk een essaywedstrijd uitgeschreven, en de essays die daaruit voortkwamen, hebben we in een schrijfgroepje aangescherpt.

Het is spannend. We leggen er momenteel de laatste hand aan, mede-redacteur Thomas Schillemans en ik. Voor Thomas is het wat druk omdat hij naast zijn werk ook nog met een proefschrift bezig is. GroenLinks is uberhaupt heel slecht voor je proefschrift, weet ik uit ervaring. Het houdt zo op, dat activisme. Het is ook ontzettend verlokkend als je eigenlijk Aan Je Theoretisch Kader Moet Schrijven.

Maar het gaat goed. Drie afdelingen in het boekje: wat opruiende taal over hoe we vinden dat de overheid er uit moet zien; stukken over De overheid en... (normenenwaarden; maatschappelijke organisaties; globalisering); stukken over ambtenaren en hun dilemma's, met tussendoor frisse columns. En Femke is momenteel bezig het voorwoord te schrijven.

Het is erg leuk om zo'n boekje onder je handen langzamerhand vorm te zien krijgen. Van twijfel naar (voorzichtige) trots.

Nu maar hopen dat de heren Luchtenveld en Geluk weer zo vriendelijk willen zijn.... Dat zal de uitgever wel leuk vinden.

Op 30 september wordt de bundel gepresenteerd. In Nieuwspoort.