Monday, October 30, 2006

kritische vragen

13.18 uur. Kritische vraag. "Voer je álle punten van Gr.Links onverkort uit en je gaat economisch naar de vaantjes ,…alles van rechts en je gaat sociaal bankroet." Tsja, daar is Femke het natuurlijk niet mee eens, dat als je investeert in duurzaamheid dat dat slecht is voor de economie. "Groenlinks creëert op middellange termijn 250.00 banen, met name in de dienstensector. Dat komt omdat GL arbeid minder, maar vervuiling meer weer belast - een verschuiving dus van lasten. Zo kun je hybride auto's meer subsidiëren en kan de belasting of de parkeertarieven voor sterk vervuilende auto's ook omhoog."
Tsja, kritische vragen van de studenten over onderwijs gaan er in als koek. Dé mogelijkheid om je eigen standpunt te verkondigen over academicibelasting en dergelijke. Eitje voor een ervaren campaigner. Maar de leukste momenten zijn toch na het debat, als ze nog in een kluwen studenten vragen staat te beantwoorden. Dat is Femke op haar best: toegankelijk, vriendelijk én integer.

16.11 uur, naschrift. Afgezien van dat de embedded weblogger weg moest,vertrok mevrouw Halsema met haar hybride bolide richting een ander debat. Jammer, want het begon net wat interactiever te worden. Afgesproken is dat de weblogger van dienst wat later in de campagne nog een keer meegaat en vragen van lezers mag voorleggen.