Wednesday, May 17, 2006

Heel zielig.....voor Rita.


Nou zie je wel, dáárvoor had ik niet tot drie uur wakker hoeven blijven. Verdonk blijft rustig zitten, want ze heeft "niet het gevoel beschadigd te zijn". Ze hoeft alleen maar het geval Hirsi Ali opnieuw te bekijken, en 'soortgelijke' gevallen voortaan aan het parlement voor teleggen. Hoeveel soortgelijke gevallen zijn er eigenlijk?

Kay van der Linde zal Verdonk vanmorgen influisteren om gauw een interview geven aan de Telegraaf of de Privé. Daarin kan ze helemaal uit de doeken doen hoe vreselijk het haar heeft aangegrepen dat ze Ayaan moest vertellen dat ze geen Nederlandse is. Dan zal ze nog eens vertellen hoe zeer ze wel niet gehecht is aan Ayaan (al mailden ze nooit, nee dat niet), maar ja, regels zijn regels en liegen mag niet en je kunt geen uitzondering maken, zelfs niet voor Ayaan.
Op tv komt dat niet geloofwaardig over, dan ziet iedereen dat ze het niet meent. Gister kon Verdonk het haar strot al niet uit krijgen dat ze het 'vreselijk' vond. Maar in de krant of een roddelblaadje heb je daar geen last van. Drama: een 'beton-ijzeren dame' die toch nog emoties laat zien. Nouja, emoties....

De helft van de VVD-leden heeft al gestemd. Grootste deel voor Verdonk, gok ik zo. Tien procent is zijn oproepingskaart kwijt, tien procent stemt vandaag en morgen want die is Verdonk zat. Met dat interview kan ze toch nog wat stemmen redden.