Wednesday, November 02, 2005

polderterroristjes.

Pieter Hilhorst mocht gister in zijn column en op zijn gloednieuwe weblogje alvast een klein voorzetje geven. In de feitenreconstructie die Donner en Remkes naar de Kamer stuurden, is bijvoorbeeld niet vermeld dat de leden van de Hofstadgroep die in Portugal een aanslag wilden plegen tijdens het EK voetbal, reden in de auto van Mohammed B. Vandaag, een jaar na de moord op van Gogh, pakt de Volkskrant uit met het bericht dat de dreiging rond Mohammed B door de AIVD schromelijk is onderschat. De AIVD heeft verzuimd het emailverkeer na te trekken tussen 87 adressen die bij Mohammed B werden aangetroffen na een arrestatie wegens zwartrijden. Dat heet wel: een gouden kans missen.

De zoveelste arrestatie twee weken geleden van Samir A en Jermaine W., broertje van de vorig jaar in het Laakkwartier opgepakte Jason zette me al aan het twijfelen. Hebben we maar tien polderterroristjes in Nederland, die we omstebeurt gezellig oppakken en dan weer vrijlaten? Maar nee, er was volgens Donner sprake geweest van een echte heuse Dreiging tegen politici.

Het begint er op te lijken dat de AIVD zozeer haar handen vol heeft aan het kleikneuteren met een tiental tamelijk stoute jongetjes, dat ze niet eens toekomt aan het serieuze werk. En dàt moet zo nodig meer bevoegdheden krijgen?