Tuesday, September 13, 2005

De een zijn dood....


De Bushes waren ook in New Orleans.

Als je niet beter wist, zou je haast denken dat het doel van de Republikeinen was om de overheid in de uitverkoop te doen aan bevriende bedrijven.

Een strategie van de Republikeinen is om eerst ernstig te gaan bezuinigen op de overheid, dan de boel in het honderd te laten lopen en dat dan als reden te gebruiken om de zaak te privatiseren.
Zo stelde Bush een bezuiniging voor op de rampenbestrijdings-dienst FEMA van dik 70 miljoen dollar- en dat was niet de eerste bezuiniging. Daarnaast stelde hij een incompetente directeur aan. De inmiddels ontslagen directeur van de FEMA zat daar niet omdat hij iets wist van rampencoordinatie: hij had daarvoor alleen maar paardenraces georganiseerd. Nee, hij zat daar omdat hij in Bush' campagne zo zijn best had gedaan.
Als er vervolgens iets misgaat -zoals nu na Katrina- pleiten Conservatieven voor helemaal privatiseren want "bedrijven kunnen dit véél beter".

En hoe gaat het dan verder? Wel, Katrina blijkt voor sommigen helemaal geen ramp. Voor enkele bedrijven die goed in de verkiezingspot van Bush hebben gestort, is het pure winst. Zij gaan er namelijk met de contracten vandoor.

Maar je moet nu niet één en één en één bij mekaar gaan optellen hoor. Dat kan Michael Moore véél beter. Die gaat er weer een docu over maken.