Tuesday, December 21, 2004

Balkie

Gister klaagden in Nova meneer en mevrouw Van Gogh, de ouders van Theo, over het gebrek aan belangstelling vanuit het kabinet. Ze hadden wel een telegram van Beatrix gekregen. Maar Balkenende - want daar ging het vooral over- had niets van zich laten horen. Wel het suikerfeest bezoeken, allemaal moskeeen afgaan en bij de uitgebrande school in Uden een klein jongetje geruststellen, maar de zoon van van Gogh moest het zonder de opbeurende woorden van Balkenende doen. Die vergelijking tussen het moslimjongetje en Liewe van Gogh maakte de klacht extra scherp.

Vanmorgen mengde de Amsterdamse wethouder Aboutaleb zich ook in de discussie. Híj vond het weer niet kies dat Balkenende niet naar de herriebijeenkomst op de Dam was gekomen. Of zich uberhaupt in Amsterdam had vertoond.

We moeten concluderen dat er maar een was die wel naar tevredenheid van zowel pa en ma Van Gogh als Aboutaleb heeft gefunctioneerd. Dat was minister Verdonk. Ze belde met meneer en mevrouw Van Gogh, en sprak ook op de herriebijeenkomst. Je kunt veel van haar zeggen, maar Verdonk heeft een goed gevoel voor PR.