Sunday, October 24, 2004

schuld van groenlinks


(Kanaleneiland)

Jaaaah nu ben ik het even zat zeg!
Feestje van gister:

“Wilders woont op Kanaleneiland, en nou wordt-ie bedreigd, en nou moet-ie weg.”
“Ja? Heel vervelend!”
“Nou, GroenLinksers wonen niet op Kanaleneiland en Wilders wel.”
“O. Wacht even. Nou zo zat het niet helemaal hoor. Wilders zijn vrouw had daar een flat, van voor ze trouwde en ze gebruikten dat als pied a terre – maar ze wonen al lang ergens anders hoor. En bovendien, ik ken wel vrij veel GroenLinksers op Kanaleneiland.”
“Ja bijvoorbeeld die eh..”
“Die Ger Hoogenberg ja, die oude CPN-er die 25 jaar in de Raad heeft gezeten. Die woont er al sinds Kanaleneiland gebouwd is. “
“Ja die heeft er wel hart voor.”
“Hij zet zich nog steeds in voor Kanaleneiland.”
“Ja, maar de meeste GroenLinksers wonen toch mooi in Wittevrouwen. En Lombok.”
“Ja, behoorlijk wat GroenLinksers hebben zich jaren lang ingezet voor Lombok. En dan gaat het er eindelijk eens goed, wordt het een trendy wijk, en dan is het weer niet goed.”
“Ja, maar Femke woont ook maar mooi in de grachtengordel.”
“Femke woont helemaal niet in de grachtengordel, Femke woont in een redelijke achterstandbuurt, gewoon drie hoog.”

En dan Buitenhof.

(Marijke Vos)

Zodra ik Bernard Tomlow aangekondigd zag staan tegenover Marijke Vos, over het gebeuren in de Diamantbuurt, vroeg ik me al af waarom ze in hemelsnaam ja had gezegd. Tomlow is een populist. Die roept om hard, harder, hardst, en de politie doet het nooit goed genoeg. Stoer is om dan meteen ook te roepen dat je bedreigd bent.
Marijke is zo fatsoenlijk om de politie ook te verdedigen. En op het moment dat ze zegt dat het wel ver gaat om hele gezinnen uit hun huis te zetten, alleen omdat hun zoontje zich liederlijk gedraagt, beginnen Tomlow en interviewer Van Ingen triomfantelijk te kraaien. Haaaa, zie jewel? Te soft! En hop, meteen is de criminaliteit weer helemaal de schuld van GroenLinks.

My god, waarom lenen we ons nog daarvoor? Waarom gaan we niet gewoon lekker populistisch meedoen?