Monday, September 20, 2004

Wonderland (2)

Gister de derde aflevering van Wonderland gezien. Ik had meegekregen dat het deze alevering zou gaan over hoe het nou verder moest met de linkse beweging. Niets daarvan dus. Wat jammer is -ik hoopte dat er een portret uit zou komen over wat nu precies de kracht van links was. En hoe het verder kan.

Interessant zijn de kleine subtiele beschrijvingen van hoe een en ander in zijn werk gaat - waar Robert Oey zijn twee leraren aan het woord laat. Die nadenkend zwijgen als ze zich realiseren dat rechtse mensen misschien wel niet echt hun mond open durfden te doen, en als ze zich realiseren dat Volkert van der Graaf ook op die school zat, en wellicht les van hen gehad heeft.

Wonderland beoogt 'de balans op te maken van het politiek-correcte denken in Nederland'. Maar het laatste deel voldoet niet aan die verwachting. Wat ik gehoopt had, na de eerdere twee delen, was dat hij een toekomstvisie zou geven, of een eindbalans: wat zijn nou de sterke punten van links? Waar kunnen we op voortborduren? Wat is de komende dagen de uitdaging?

Volgende docu, hoop ik.