Saturday, April 11, 2020

we are in this together


Complottheorieën. 
Ze buitelen over elkaar heen op dit moment. Van 5G dat Corona zou veroorzaken (de frequenties zijn nog niet eens geveild en de masten werken nog niet eens) tot Ab Klink die niet zou willen dat mensen zelf nadenken en dus paddo’s en Aya op de lijst van verboden middelen zet. Van Bill Gates die de WHO en een deel van het RIVM zou bezitten en iedereen aan een vaccin zou willen hebben (de WHO is een organisatie van de Verenigde Naties, en het RIVM is een overheidsinstituut dus geen van beiden is eigendom van Bill Gates) tot fabrikanten van zonnepanelen die klimaatverandering verzonnen zouden hebben.

En wat hebben ze gemeen? Enorm kwalijke bedoelingen toeschrijven aan mensen. Dat men van plan is om iedereen te beheersen, in de matrix te krijgen enzovoort.
Dat gebeurt soms door heel bewuste mensen, die ik hoog heb zitten. Daarom verbaast het me zo.

Stel je nou eens voor.
Tegen die mensen zeg ik: stel je nou eens voor, dat dit een relatie is, de overheid cq politiek en jij. Jullie zijn het oneens. Jullie hebben ruzie. Jij schrijft je partner allerlei motieven toe. Dat gebeurt in een ruzie. “Hij wil me kapotmaken”, dat soort dingen.
De volgende dag ben je weer bij zinnen, zie je dat hij of zij ook vast zit in zijn of haar  patroon, kun je weer delen wat het met je doet, zie je je eigen aandeel ook, ben je weer on speaking terms.

En dan blijkt Ab Klink echt niet mensen in de matrix te hebben willen krijgen, maar zich wellicht niet te kunnen voorstellen dat wat er zich buiten het medisch systeem bevindt, misschien ook iets doet. Of misschien zelfs dat wel, maar voelt hij druk van de pers of de publieke opinie.

Heel wel mogelijk.


Dan blijkt dat de overheid gewoon ook zoekend is: wegen de voordelen van zo’n Corona app wel op tegen de nadelen, het schenden van privacy?


Dan blijkt dat Bill Gates noch de WHO noch het RIVM bezit. Dat had je in je emoties even verkeerd begrepen. 


Dan blijkt dat fabrikanten van zonnepanelen niet eens de middelen, noch de wens hebben om klimaatverandering te verzinnen, maar dat wetenschappers het er simpelweg over eens zijn dat klimaatverandering gewoon gaande is. En dat het tegengaan daarvan gewoon shit veel geld kost, inclusief het overgaan op zonnestroom, maar dat kun je de fabrikanten van zonnepanelen niet aanwrijven.


Dat dus.

Uit contact.
En kijk nou eens even verder.
Wat gebeurt er, als wij de ander vreselijke motieven toeschrijven?
We gaan uit contact. We sluiten volledig af. We zien onszelf als slachtoffer. We disconnecten, en zijn niet meer bereikbaar voor die ander.


Lieve bewuste mensen, de wereld, de maatschappij, de samenleving is als één lichaam, waar niets buiten kan vallen. Allemaal hebben we een functie, allemaal vertegenwoordigen we een facet. Zelfs Donald Trump. Of Bill Gates. Ik heb misschien teveel systemisch opstellingen gedaan, maar ik weet dit: niets en niemand kan buitengesloten worden zonder dat het onszelf schaadt. En jezelf afscheiden is uiteindelijk ook niet gezond. We are in this together. Allemaal.

Het helpt niet als we onszelf hysterisch maken, en dat zijn we wel een beetje aan het doen nu.

We are in this together.
Net nu we ook beginnen te zien wat nu eigenlijk belangrijk is in onze samenleving. De verpleegkundigen. De onderwijzers en leraren. De politie en de vuilnismannen. De boeren en supermarktmedewerkers. Al die mensen die nu iets extra’s doen voor elkaar.
Net nu we beginnen te zien wat onze verlangens zijn. Rust. Zijn met onze geliefden. Genieten. Omhelzen. Liefhebben. Geen troep maar mooie dingen en goed eten. Geen haast, maar diepgang. En ja, een wereld mèt plantmedicijnen. Met duurzaam voedsel. En hernieuwbare energie. Voor onze aarde 🌏. Ik sta er voor.

Laten we blijven onderzoeken, blijven luisteren, laten we in contact blijven, ons uitspreken, ons laten verrassen door de ander. Ook al doet die iets dat lijnrecht gaat tegen wat wij geloven. Spreek je uit, als je gedrag ziet dat je niet bevalt. Politiek ziet die je niet bevalt. Zeg wat het met je doet. En dicht de ander geen beweegredenen toe, maar vraag. En spreek je verlangens uit. Voor jezelf. Voor ons allemaal. 
We are in this together.